Tadić: Izboriti politički identitet

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Pekingu da Srbija mora da se izbori za politički identitet.

Izvor: B92

Subota, 09.08.2008.

19:43

Default images

"To je moja obaveza i uveren sam da imamo dovoljno potencijala da napravimo ruštveni, pa i politički prosperitet u narednih pet godina", rekao je Tadić na prijemu koji je u njegovu čast priredila ambasada Srbije u Pekingu. Taj period je, prema njegovoj oceni, veoma značajan, ali kratak.

"U ostvarenju našeg cilja veoma su važni ljudi koji predstavljaju našu kulturu, sportisti koji nas proslavljaju širom sveta, jer nas čekaju teški mečevi u svim odruštvenim oblastima", rekao je Tadić i najavio da će uskoro ponovo doći u Peking.

On je rekao da je razvojni put Kine tokom protekle dve decenije teško uporediv sa napretkom bilo koje zemlje, dodajući da "mnogo toga iz kineskog primera može da se nauči, preuzme i primeni i na naše područje".

Ambasador Srbije u Kini Miomir Udovički, je podsetio je da je tokom prethodna tri dana Tadić razgovarao sa predsednikom Kine Hu Đintaom, predstavnicima kineske privrede, svetskim zvaničnicima, ali i posetio srpski olimpijski tim pruživši sportistima podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: