Stiglo odelo za Karadžića

U Specijalni sud stiglo je odelo za putovanje najtraženijeg haškog optuženika, koje je doneo njegov bratanac Dragan Karadžić.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2008.

15:53

Default images

Agencija Asošiejted pres snimila je bratanca Radovana Karadžića, koji se hvalio da mu je bio jedini jatak, kako stricu, pored hrane i knjiga, donosi i odelo. Bez izjava za medije, Karadžićev bratanac je ušao u zgradu suda s rođakom koji je bio obučen u majicu sa likom Vojislava Šešelja.

Inače, u iščekivanju odluke o izručenju Karadžića najviše stranih novinara i dalje dežura pred zgradom Specijalnog suda. Dopisnik srpskog servisa Bi-Bi-Si Dejan Radojević veruje da će proces protiv Karadžića biti veoma zanimljiv medijima, kako zbog zločina za koje mu se sudi, tako i zbog načina na koji je živeo i spektakularnom hapšenju, koje kao da je proizašlo iz neke holivudske radionice.

"Radovan Karadžić optužen je za genocid i samo to izaziva veliku pažnju i ovo će biti proces koji će svetski mediji dosta pratiti. Njegovo hapšenje i izručenje su glavna priča već nekoliko dana", rekao je Radojević.

Urednik agencije Sense Mirko Klarin kaže da je hapšenje Radovana Karadžića udahnulo nov život Tribunalu, koji sada ima novu šanse da ispravi dosadašnje greške.

"Produžio mu je život i pomogao da mandate završi velikim suđenjem. Sva suđenja do sada su pripreme za Karadžića", kaže Klarin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: