Ružić: Protiv vlasti po vertikali

Beograd -- Funkcioner SPS-a Branko Ružić kaže da je koalicija radikala, "narodnjaka" i socijalista na nivou Beograda "prirodna koalicija" i da to nije problem za državni nivo.

Izvor: B92
Podeli

"Prirodna koalicija je ovakva kakva je trenutno sporazumom definisana u gradu Beogradu i mislim da to ne treba da bude problem. Da li će se nešto menjati zavisi od partnera koji su potpisali taj sporazum, među kojima smo i mi", rekao je Ružić. On je, gostujući u emisiji Poligraf TV B92, rekao da nije održiv princip formiranja vlasti po vertikali.

"Mi smo vrlo principijelni. Kada nas pitate da li mora po vertikali nešto da bude, mi kažemo ne. Neka nas neko ubedi da li je po vertikali ikada, od kada je uveden višepartijski sistem u Srbiji, da li je po vertikali uvek bila identična vlast; nije. Možda je bila prve dve godine", kazao je Ružić.

U sedištu DSS-a o Beogradu

Predstavnici radikala i koalicija okupljenih oko SPS-a i DSS-a razgovarali su danas o konstituisanju organa Skupštine grada Beograda.

Na sastanku je razmatrana procedura za konstituisanje organa Skupštine grada Beograda, navodi se u saopštenju DSS-a.

U razgovoru su učestvovali kandidat SRS-a za gradonačelnika Aleksandar Vučić, Aleksandar Antić iz SPS-a, Dubravka Filipovski iz Nove Srbije i Andreja Mladenović iz DSS-a.

Prema njegovim rečima, za SPS je neprihvatljivo da formiraju bilo kakvu većinu sa LDP-om, a na pitanje da li postoje okolnosti u kojima bi za SPS bila prihvatljiva manjinska vlada koju bi podržala LDP, Ružić je kazao da takva inicijativa nije došla do SPS-a i da bi "i oni koji bi je uputili morali prvo da odmere da li bi uopšte smeli takvu inicijativu da upute SPS-u".

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a je rekao da je prioritet formiranje vlade i da zato "nema potrebe opterećivati formiranje vlade pitanjem o Beogradu".

On je za izjavu lidera DSS-a Vojislava Koštunice da je SPS ulaskom u koaliciju sa listom "Za evropsku Srbiju" pokazala svoje pravo lice, rekao da to nije istina.

Ružić je dodao da je korak unazad u pregovorima napravila DSS, a ne SPS i da su socijalisti u donošenju odluke da većinu formiraju sa DS bili rukovođeni interesom Srbije i njenih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.