Aligrudić: Mršavi izgledi za vladu

Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić izjavio da su mršavi, skoro nikakvi, izgledi da novu vladu formiraju DSS-NS, SRS i koalicija okupljena oko SPS-a.

Izvor: B92

Subota, 14.06.2008.

10:08

Default images

U intervjuu "Politici", Aligrudić je rekao da su pregovori zapali u ćorsokak zato "što je Ivica Dačić, lider SPS-a, izgleda odlučio da pogazi izbornu volju građana, koji su za tu stranku glasali, a čiji su principi o najvažnijim državnim pitanjima bili relativno podudarni sa stavovima DSS-NS-a i SRS-a".

Aligrudić je kazao pregovori nisu formalno prekinuti, ali da je očekivanje da se pregovori nastave sada dovedeno u pitanje pošto se vidi da druga strana to ne želi.

"Kad dobijete sijasest informacija, koje niko ne demantuje, da se pregovori vode na drugom mestu, onda stičete utisak da neko ko se zaklinje da pregovora sa vama, pregovara, ipak, sa nekim drugim", rekao je Aligrudić.

Prema njegovim rečima, "niko normalan neće poverovati da je problem u pregovorima nastao zbog 'papira i analiza' već se "radi o jednom strašnom pritisku, pre svega, van naše zemlje, a unutar zemlje o najobičnijoj trgovini".

"Već vidimo da novine objavljuju kako se socijalisti noću tajno dogovaraju sa Demokratskom strankom o resorima, a danju, javno, navodno, pregovaraju sa nama. Dakle, to nije način na koji se vode pregovori, prema tome, mislim da problem nije u Jovanu Krkobabiću, niti u Jedinstvenoj Srbiji. Ključ problema je u onima koji tu listu nose, u najjačoj stranci na njoj - SPS-u", kazao je Aligrudić.

DSS o "pouzdanosti" SPS-a

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je danas da će predsedništvo te partije u ponedeljak ili utorak doneti definitivnu odluku o tome da li će nastaviti ili prekinuti pregovore o formiranju vlade sa socijalistima.

"Mislim da ima dovoljno vremena da koalicija oko SPS da jasan odgovor na naše predloge i analize", rekao je Mladenović.

Portparol DSS je rekao da je njegov stranački kolega Zoran Lončar jučerašnjom ocenom da je SPS "nepouzdan partner" izrekao jasan stav koalicije DSS-NS i da on "nema tu šta da doda".

"Što se tiče Beograda dogovor je čvrst. Na gradskom nivou, SPS je potpuno pouzdan partner", rekao je Mladenović.

Upitan da objasni svoju raniju izjavu da dogovora na gradskom nivou neće biti ako radikali, socijalisti i narodnjaci ne budu napravili vladu, Mladenović je rekao da je ta izjava stavljena u drugačiji kontekst.

"Rekao sam da nisam siguran da ukoliko na centralnom nivou ne može da se formira koalicija, da će te koalicije na lokalnom nivou ostajati u svim slučajevima", kazao je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: