DJUKANOVIC O RAZGOVORIMA S KOSTUNICOM

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2001.

17:22

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic najavio je da ce “verovatno u cetvrtak” odgovoriti na obnovljen poziv jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice na sastanak o odnosima Srbije i Crne Gore. Djukanovic nije zeleo da se izjasni da li ce prihvatiti ovaj poziv, ali je naglasio da se Crnoj Gori “ne moze prebaciti nespremnost za dijalog”. Kako iz Podgorice javlja dopisnik Radija B92 Nebojsa Skenderi, Djukanovic je izjavio da je “crnogorska vlast iskreno i odgovorno posvecena obnovi crnogorske drzavnosti zato sto to smatra uslovom sigurne buducnosti Crne Gore u razvijenoj Evropi i stoga se zalaze za javne dogovore sa svim politickim subjektima”. On je izrazio spremnost da, ukoliko se pre toga odredi termin za odrzavanje referenduma, dodje do formiranja koncentracione vlade. Djukanovic je izrazio spremnost da ucestvuje u daljim razgovorima sa Srbijom uz prethodno usaglasavanje elemenata dijaloga, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: