"Najava štita ugrožava bezbednost"

Dragan Šutanovac kaže da je Tomislav Nikolić poništio odluke parlamenta o vojnoj neutralnosti zalaganjem za raketni štit.

Izvor: B92

Subota, 26.01.2008.

19:29

Default images

"U vremenu kada se savremeni svet okreće boljem životu, standardu, obrazovanju i zdravstvu, a protiv je oružja za uništenje, Nikolić nudi da iznad glava građana Srbije bude postavljeno nuklearno raketno naoružanje", rekao je Šutanovac, ministar odbrane i potpredsednik Demokratske stranke.

On je rekao da je siguran da građani Srbije nikada neće prihvatiti takvu politiku i da neće dozvoliti da se bilo čije nuklearno naoružanje montira u Srbiji.

Šutanovac je kazao da nema dileme da je Nikolić "izršilac politike Vojislava Šešelja".

SRS: Nikolić nikada nije govorio o nukleranim štitovima

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić "nikada u svom životu nije govorio ni o kakvim nuklearnim štitovima i raketama", saopštio je danas Izborni štab SRS-a.

"To su sve izmislili Dragan Šutanovac i neki režimski mediji, lažno prenoseći izjave Tomislava Nikolića", navedeno je u saopštenju.

Izborni štab SRS-a tvrdi da su predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić i Šutanovac "jedini koji su ugrozili bezbednost Srbije, kada su doneli odluku da šalju decu u Avganistan i Irak, u ratove za njihove džepove".

Radikali su rekli da je Nikolić "apsolutno protiv" bilo kakve upotrebe sile, a posebno protiv bilo kakvog nuklearnog naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: