Uprava nastavlja štrajk

Sindikat zaposlenih u upravi, pravosuđu i društvenim organizacijama odlučio da nastavi štrajk u državnim i lokalnim upravama.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2007.

14:39

Default images

Predsednik tog sindikata Njegoš Potežica izjavio je da će pregovori o zahtevima sa predstavnicima vlasti biti pooštreni. Potežica je pojasnio da su pregovori do sada bili u kontekstu rešenja problema i da je "postojala namera da se to danas sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem potvrdi".

"U jučerašnjim razgovorima sa ministrom Mirkom Cvetkovićem došli smo do prihvatljivih rešenja i očekivali smo da to Marković danas potvrdi", kazao je Potežica.

On je dodao da je Marković odjednom promenio mišljenje i da nije hteo da se obrati ni predstavnicima tog sindikata ni predstavnicima medija.

"Zato je naša današnja odluka u pravcu pooštravanja pregovora", zaključio je Potežica.

On je za 24. decembar ispred Vlade Srbije najavio javni protest zaposlenih u lokalnim i državnim upravama i dodao da ukoliko do tada ne budu realizovani zahtevi, da će oni dodati i zahtev za ostavku resornog ministra Markovića.

Zahtevi zaposlenih u tom sindikatu odnose se na povećanje plata i promenu koeficijenata pri obračunavanju njihovih zarada, zatim na uspostavljanje socijalnog dijaloga i drugo.

Zaposleni u lokalnim i državnim upravama štrajkuju od ponedeljka uz poštovanje minimuma procesa rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: