"DONATORSKA KONFERENCIJA TEST ZA NOVE VLASTI"

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2001.

16:04

Default images
Strucnjak ekonomskog instituta Nebojsa Savic izjavio je danas da je donatorska konferencija za Jugoslaviju i Srbiju jedan dobar test politicke spremnosti medjunarodne javnosti da podrzi reforme u nasoj zemlji, javlja izvestac Radija B92.

"Nece se sa donatorskom konferencijom nista spektakularno niti zatvoriti, niti otvoriti. Nas problem je dugorocan problem. I nas kljucni problem ce biti pregovori sa pariskim i londonskim klubom. Ali donatorska konferencija bi mogla da bude jedan dobar "trzisni test" onoga sta smo mi uradili s jedne strane, i ono sto je jos vaznije, posto je to sto smo uradili ocenjeno pozitivno, sad ono drugo, sta cemo dalje raditi, da to dobije pozitivnu ocenu od strane medjunarodne zajednice. Da li ce dobiti, saznacemo vrlo brzo" naglasio je Savic

Predstavljajuci najnovije izdanje konjukturnog barometra, ekonomskog instituta Savic je procenio da ce neto plata u junu biti oko 4 850 dinara odnosno 160 maraka. Kada su pitanju plate zaposlenih priblizavamo se ravnoteznom iznosu licnih primanja za nase makroekonomske uslove rekao je on i objasnio da bi nas ravnotezni nivo plate bi bio negde oko 170 maraka. "Kako se priblizavamo tom nivou, tako se usporava rast plata i mislim da je to dobro, jer bismo bili izlozeni, u slucaju da preletimo znacajnije taj iznos, riziku da nam Medjunarodni Monetarni Fond pocne da postavlja odredjena ogranicenja sto mislim da ne bi bilo dobro ni politicki ni sa stanovista kredibiliteta programa" rekaoSavic. "Nece biti tragicno ni ako se taj ravnotezni nivo unekoliko predje, ali ne bi smelo da dodje do vecih odstupanja. Do odstupanja moze doci onda kada dodje do rasta proizvodnje, odnosno generisanja viseg bruto nacionalnog proizvoda" pojasnio je Savic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: