Inicijativa o regionalnoj saradnji

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da će zemlje u regionu zajednički raditi na evropskim integracijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2007.

16:50

Default images

Đelić je danas, u izjavi agenciji Beta kazao da je na skupu "Kroz saradnju ka integracijama" u Pržnom u Crnoj Gori predložen tekst memoranduma o tehničkoj saradnji država u regionu - Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Hrvatske.

"Memorandum predviđa zajednički rad na evropskim integracijama i o njemu će se pregovarati narednih meseci", izjavio je Đelić i dodao da je inicijativu podržala Evropska komisija.

Potpredsednik Vlade je kazao da su na današnjem skupu pokrenute teme harmonizacije sa evropskim propisima, pitanje prevoda na naš jezik, odnosi sa civilnim drustvom, pitanje pravde i bezbednosti.

Na konferenciji su prisustvovali i zamenik ministra za integracije Albanije Alebert Gajo, Direktor direktorata za evropske integracije Bosne i Hercegovine Osman Topčagić, zamenik ministra za spoljne poslove i EU integracije Hrvatske Neven Pelicarić, šef sektora za evropske integracije Makedonije Dženik Sejfula i potpredsednica Vlade Crne Gore Gordana Đurović.

Skup u Pržnu u Crnoj Gori, koji traje od 7. do 9. oktobra, organizovao je sekretarijat za evropske integracije Vlade Crne Gore uz podršku GTZ (Nemačke organizacije za tehničku saradnju) i Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: