MARSICANIN: POSLOVNIK IZMENITI U CELINI

Izvor: B92

Subota, 27.01.2001.

13:56

Default images
Predsednik Narodne Skupstine Republike Srbije Dragan Marsicanin rekao je u intervjuu za "Blic" da bi Poslovnik o radu Skupstine trebalo promeniti u celini, "tako da se obezbedi javnost, ali i efikasnost njenog rada". Marsicanin je rekao da nije protiv direktnih prenosa, iako imaju za posledicu produzavanje rada Skupstine, jer je "prirodno da poslanici koriste tu priliku". "Mislim da to treba omoguciti, a da se efikasnost rada obezbedi boljim dogovaranjem unutar Odbora i korektnim pristupom radu na sednicama. Ne treba nikog sprecavati da govori, ali niko ne bi smeo da zloupotrebljava govornicu za besomucno produzavanje diskusija preko Poslovnikom odredjene duzine. Tu mora da se nadje neko kompromisno resenje", rekao je Marsicanin. On je najavio mogucnost povecanja broja zaposlenih sluzbenika Skupstine, posto ce, kako je rekao, "zasedanja za razliku od prethodnih godina biti cesta, veliki broj zakonskih predloga ce stici u Skupstinu, tako da ce povecanje posla uticati na povecanje broja zaposlenih", javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: