Kako zameniti direktora "Genexa"

Vlada Srbije trebalo bi na sutra da reši kako da sprovede svoju odluku o imenovanju novog direktora Genexa Gorana Blagojevića.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2006.

17:31

Default images

Na drugoj strani dosadašnje rukovodstvo koje predvodi Milorad Savićević ne namerava da svoje mesto ustupi novom timu ponavljajući da je Vladina odluka nezakonita i da traži zaštitu Vrhovnog i Ustavnog suda Srbije.

Posle skoro mesec i po dana natezanja oko toga ko je legalno poslovodstvo ovog nekada vodećeg preduzeća u bivšoj Jugoslaviji i odnedavne blokade svih računa ICG-a , ova firma nalazi se na pragu ozbiljnih problema u funkcionisanju. Podsetimo, Vlada Srbije je krajem prošle godine uvela privremene mere u Geneksu, u okviru kojih je smenila stari Upravni odbor i postavila novi.

U obrazloženju je navedeno da stari Upravni odbor nije najcelishodnije rukovodio imovinom koji poseduje Genex. Dosadašnje rukovodstvo prihvata izmene u upravnom odboru ali ne i smenu direktora: "Ja sa čvrstom uverenošću govorim u ime jedne solidne kompanije koja je u punom zamahu i kojoj je od kraja novembra nametnuta jedna kriza, koja se dramatično razvija, jer još uvek nam je jedna ličnost sa nepravosnažnim rešenjem od 30. 12. blokirala sva sredstva. I mi smo praktično, to vam je uvod u gašenje, kada ne možete raspolagati sredstvima koje ste zaradili", kaže Milorad Savićević.

Goran Blagojević koga je za novog direktora izabrao Upravni odbor imenovan od Vlade kaže da mu ulazak u upravnu zgradu Genexa nije dozvoljen 30. decembra i da sledeći pokušaj može biti samo uz policijsku asistenciju kada to Vlada odobri: "Mislim da do kraja nedelje vlada treba da donese takvu odluku. Kakva će odluka biti ja to ne mogu da prejudiciram. Ali ako to bude do kraja nedelje misim da od ponedeljka bi to trebalo da se desi da konačno uđem u kompaniju, da kompanija živi i radi".

I jedna i druga strana slažu se da ukoliko ova pat pozicija potraje da bi između ostalog bio doveden u pitanje komfor turista na Kopaoniku zbog toga što Geneks ne plaća obaveze. Sa istim problemom mogli bi da se suoče i korisnici u Geneksovim poslovnim prostorima, a u opasnosti bi bili i poslovi Aviogeneksa u Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: