Zabrana za "armirani" šećer

Na sav šećer koji je ove godine izašao iz Zrenjaninske šećerane danas će biti stavljena privremena zabrana prometa.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2005.

14:02

Default images

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo Predrag Drapšin kaže za B92 da postoje indicije da se neispravan šećer te fabrike pojavio u maloprodaji, što je i razlog uvođenja zabrane.

"Šećer se pojavilo u Subotici i Zrenjaninu, i to je već potvrđeno laboratorijskim nalazima. U svakom slučaju, ako su otpremnice koje su išle od proizvođača ili od veletrgovaca bez naznake da nije uslovan, snose određenu krivicu. Problem je u tome što u stvari proizvođač nije stavio na ambalažu da je šećer neuslovan", rekao je Drapšin. 

Odluka o zabrani prometa će ostati na snazi dok se ne proveri tačnost navoda i dok se u potpunosti ne utvrdi koliko je zrenjaninskog šećera, i u kom pravcu, bilo distribuirano.

Načelnik Sanitarne inspekcije Severnobačkog okruga Milan Mileusnić kaže da je zrenjaninski šećer nađen u preduzećima Gorki list, C&C-u i TPU Company iz Bačke Topole, ali da je samo TPU Company šećer stavila u promet. U tom preduzeću je, međutim, rečeno da oni zrenjaninski šećer nisu stavili u maloprodaju, ali da ne znaju da li je neko od njihovih partnera, kojima distribuiraju šećer, uradio drugačije. Oni takođe tvrde da su šećer primili kao valjan.

U Zrenjaninu, šećer lokalne šećerane nađen je u veleprodajnim objektima preduzecha Gomex i Dijamant. Pošto se roba tih preduzeća distribuira i maloprodajnim objektima, šećer je uzet na analizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: