Maraš: Odgovornost zbog Rumije

Zamenik ministra odbrane Vukašin Maraš traži odgovornost zbog upotrebe vojnog helikoptera zbog crkve na Rumiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.08.2005.

19:31

Default images

Maraš je ocenio da je upotrebom vojnog helikoptera za postavljanje crkve na Rumiji Vojska SCG zloupotrebljena i politizovana i da ne sme biti učinjeno ništa što bi na bilo koji način uvelo vojsku u međunacionalne i međukonfesionalne razdore i time joj nanelo političke i državne štete.

"Naša vojska je vojska svih gradjana, neće se opredjeljivati ni po partijama ni po verama ni po nacijama. Pripadaće celom našem prostoru i u okviru Ustavne povelje i zakona vršiti svoje funkcije", rekao je Maraš.

Ministarstvo: Amfilohije nije odgovorio

Ministarstvo Crne Gore za uređenje prostora saopštilo je da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nije odgovorio na nalog Ministarstva da sa Rumije bude uklonjena crkva, iako je danas istekao rok za uklanjanje.

U saopštenju se navodi da je mitropolit Amfilohije uložio žalbu na taj nalog i da u žalbi nije osporio nelegalnost postavljanja crkve na Rumiji. Dodaje se da je on u žalbi tražio potrebnu dokumentaciju za legalizaciju crkve i konstatuje da je dobro da je mitropolit Amfilohije počeo da poštuje pravni sistem Crne Gore i njene zakone.

Ministarstvo je navelo i da je od Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore 22. jula tražilo da odobri upotrebu helikoptera za uklanjanje crkve koja je i postavljena pomoću vojnih helikoptera, ali da VSCG nije odgovorila na taj zahtev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: