Crkva na Rumiji - novi problem

Predsednik CG kaže da treba ispitati ima li zakonskog osnova za postavljanje crkve na vrh planine Rumija i to uz pomoć Vojske.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2005.

14:24

Default images

Filip Vujanović je rekao da treba preispitati i postupak Vojske Srbije i Crne Gore, koja je bez dogovora sa Vrhovnim savetom odbrane dala helikopter pomoću koga je Srpska pravoslavna crkva postavila objekat. On je rekao tokom posete Skoplju da se Vojska nije konsultovala sa njim i predsednikom SCG Svetozarom Marovićem, članovima VSO, iako je obavezna da to učini.

Postavljanje crkve od metalne konstrukcije na Rumiji izazvalo je oštre reakcije dela crnogorske javnosti, uz ocenu da je reč o provokaciji. Ministarstvo uređenja prostora najavilo je da će ukloniti taj objekat, ukoliko se ispostavi da ne postoji potrebna dokumentacija.

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je, međutim, da postavljenje crkve na Rumiji nije nikakva provokacija, već znak ljubavi prema vekovnom predanju vezanom za to mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: