"Lapska grupa" na slobodi

Iz zatvora su danas pušteni na slobodu do početka suđenja članovi "Lapske grupe", koju čine bivše visoke starešine nekadašnje OVK

Izvor: B92

Subota, 23.07.2005.

19:19

Default images

Članovi te grupe, među kojima su i Rustem Mustafa, poznat kao komadant Remi, Ljatif Gaši, Nazif Mehmeti i Naim Kadriu, pušteni su iz zatvora Burgu i Dubrava kod Istoka, jer je prvostepena presuda poništena, a predmet upućen na ponovno suđenje.

Vrhovni sud odlučio je da članovi grupe, koji su pre tri godine osuđeni na više desetina godina zatvora za ratne zločine u okružnom sudu u Prištini, budu pušteni pošto su prethodno potpisali uslove koje je taj sud postavio. 

Prema tim uslovima, optuženi su se obavezali da neće napuštati teritoriju Kosova i Metohije, da neće kontaktirti sa svedocima i oštećenima u postupku, da će predati pasoše i druge putne isprave, da će se javljati sudu na sve pozive kao i policiji jednom nedeljno.

Pripadnike tzv. Lapske grupe optužnica tereti za ubistvo pet kosovskih Albanaca i nelegalno pritvaranje, prebijanje i mučenje osmorice drugih Albanaca kao i prebijanje i mučenje jednog kosovskog Srbina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: