Tajms: Očekuje se nalog za Haradinaja

Britanski Tajms piše da se očekuje da Haški tribunal uskoro pošalje nalog za hapšenje novog premijera Kosova.

Izvor: B92

Nedelja, 12.12.2004.

11:34

Default images

Prema pisanju britanskog lista, Ramuš Hardinaj mogao bi da bude optužen za ratne zločine, jer se očekuje da će Tribunal, u narednih nekoliko sedmica, poslati UNMIK-u nalog da se on uhapsi.

Neimenovane diplomate rekle su za taj list, da će Haradinaj verovatno biti optužen zbog ubistva 40 srpskih i albanskih civila 1998, nedaleko od njegovog rodnog sela Glođana, dok drugi, francuski diplomata, čak tvrdi da će se Haradinaj sam predati Tribunalu u januaru 2005.

List, takođe navodi da je optužnica protiv Haradinaja samo jedan od zločina OVK koje istražuje Haški sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: