Optuženi u džipu A. Draškovića?

Blic piše da se u džipu Andrije Draškovića nalazio jedan od optuženih za ubistvo Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2004.

16:32

Default images

U blindiranom džipu Andrije Draškovića čiji je vozač u utorak uveče uspeo da umakne policijskoj poteri, nalazio se jedan od begunaca optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, piše "Blic".

Pozivajući se na izvore u vrhu MUP-a, list navodi da se radi ili o Aleksandru Simoviću ili o Ninoslavu Konstantinoviću. List prenosi da je policija nekoliko minuta pre potere dobila informaciju da se u Draškovićevom blindiranom džipu 'grand čiroki' nalazi jedan begunac sa spiska optuženih za ubistvo premijera. “Džip je uočila patrola Inteventne brigade, koja je o tome obavestila centralu i dobila naređenje da uhapsi vozača i putnike džipa", tvrdi izvor "Blica". "Vozač džipa je po svaku cenu morao da spreči da se policija dokopa optuženog begunca i zato se i odlučio na sumanuto bekstvo", naveo je izvor i dodao da je, iz istih razloga, u nameri da javnost, usmeri na drugi trag, Draškovićev advokat Veljko Delibašić "podigao galamu" i policiju optužio za pokušaj ubistva svog klijenta.

RTV B92 je u Specijalnom sudu rečeno da ne znaju ništa o pokušaju hapšenja bilo kog optuženog za ubistvo premijera Đinđića. Advokat Andrije Draškovića najavio je za B92 da će, zbog teksta u Blicu, sledeće nedelje podneti tužbu protiv tog lista za nadoknadu višemilionske štete: “To je notorna glupost i laž koju ne želim da komentarišem. Sve što sam rekao novinarima oni su verno preneli i ja ostajem pri toj izjavi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: