Počela rasprava o rebalansu budžeta

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2004.

08:08

Default images

Poslanici Skupštine Srbije završili su sednicu na kojoj se raspravljalo o predlogu rebalansa ovogodišnjeg budžeta.

Rasprava o rebalansu budžeta započela je u četvrtak. Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić je ocenio da se samo iz političkih razloga može glasati protiv rebalansa budžeta. "Onaj ko ne glasa za rebalans dovodi u pitanje trogodišnji aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, otpis 1,7 milijardi dinara duga Londonskom klubu poverioca, isplatu polovine penzije u decembru, zemljoradničkih penzija, kao i jedne mesečne nadoknade za nezaposlene", upozorio je Dinkić za govornicom Skupštine Srbije u četvrtak.

Navodeći da se rebalansom budžeta ne ugrožava pozicija nijednog budžetskog korisnika, kao ni planirano investiranje, ministar finansija je pojasnio da će budžetski prihodi iznositi 329,3 milijarde dinara kao što je bilo i utvrđeno ovogodišnjim budžetom, dok će rashodi biti 362 milijarde dinara, što je za 12,6 milijardi dinara manje nego što je bilo predviđeno.

Govoreći o izvorima finansiranja deficita, Dinkić je kazao da će iz privatizacionih prihoda biti obezbeđeno 5,5 milijardi dinara, iz donacija i kredita 8,9 milijardi dinara, a 18,3 milijarde dinara iz kredita na domaćem finansijskom tržištu.

Dinkić je kazao da Socijalistička partija Srbije nije uslovljavala podršku rebalansu budžeta. "SPS je najviše interesovalo da li će rebalansom budžeta biti ugrožena isplata penzija, ali su bili zadovoljni odgovorom da do toga neće nikako doći", rekao je ministar finansija novinarima u Skupštini Srbije.

Nastavak rasprave zakazan je za sutra. U popodnevnom delu rasprave predloženi rebalans budžeta malo se pominjao jer su poslanici najviše vremena potrošili na međustranačke obračune.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: