KOSTUNICA ZADOVOLJAN RAZGOVOROM S DJUKANOVICEM

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2000.

19:14

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica izjavio je da je zadovoljan razgovorima s crnogorskim predsednikom Milom Dukanovicem, odrzanim u utorak u Podgorici, ali nije zeleo da saopsti detalje sa tog susreta. Kako prenosi Beta, Kostunica je novinarima nakon razgovora s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem rekao da je s Djukanovicem pricao o formiranju jugoslovenske vlade i o odnosima Srbije i Crne Gore. Predsednik SRJ je, medjutim, odbio da iznese detalje razgovora. "Vec nekoliko dana vodim razgovore o formiranju Savezne vlade, ali paralelno sam zainteresovan za ozbiljniji razgovor o zajednickoj buducnosti, o odnosima Srbije i Crne Gore", kazao je Kostunica. On je obecao da ce gradjani biti informisani o zakljuccima sa sednice VSO kada ona bude odrzana. Kostunica je kazao da je zadovoljan i razgovorima s predsednikom Skupstine i Vlade Crne Gore Svetozarom Marovicem i Filipom Vujanovicem.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da ce priznati samostalnu Crnu Goru ukoliko se za nju, na referendumu, opredele gradjani Crne Gore. "Nema nikakvog razloga da ne prihvatim ustrojstvo drzave kako to odluci narod", rekao je vladika Amfilohije posle razgovora s predsednikom Jugoslavije Vojislavom Kostunicom. Upitan da li podrzava Kostunicin stav da o zajednickoj drzavi treba da se na referendumu izjasne i gradjani Srbije i Crne Gore, vladika Amfilohije odgovorio je da "narod treba pitati, jer je glas naroda glas boziji". On je naglasio da je Kostunica "prvi krsten predsednik od 1945. godine" i dodao da je "ono sto se dogadjalo u poslednje vreme bilo po mnogo cemu u znaku nekrsti". "Nadam se da cemo u 21. vek uci s casnim krstom, sa znamenjem nade, podviga, vitestva, cojstva i junastva", rekao je Amfilohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: