Dinkić: Investicije zavise od izbora

Izvor: B92

Subota, 08.05.2004.

09:51

Default images

Ministar finansija Srbije kaže da bi izborna pobeda Tomislava Nikolića dovela do nove međunarodne izolacije Srbije.

"Izbor Tomislava Nikolića za predsednika možda ne bi doveo do tako očigledne izolacije poput one iz devedesetih godina prošlog veka, ali bi, praktično, Srbiji opet bile uvedene sankcije", rekao je Dinkić u intervjuu agenciji Beta. On je ocenio da će priliv inostranih investicija u potpunosti zavisiti od toga ko će biti izabran za predsednika.

"Od međunarodnih problema, Srbija trenutno ima samo saradnju sa Hagom, a ako građani za predsednika izaberu predstavnika stranke čiji je šef haški optuženik nije teško zamisliti kako se će u tom slučaju prema Srbiji ponašati međunarodna zajednica", naveo je Dinkić.

Ukoliko građani Srbije u najvećem broju glasaju za kandidata SRS to znači, prema Dinkićevim rečima, da su protiv ekonomske politike za koju se zalaže vlada i u tom slučaju će stranka G17 plus napustiti vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: