VASINGTON POST: MILOSEVICU CE SE SUDITI U ZEMLJI

Izvor: B92

Petak, 13.10.2000.

13:14

Default images
Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic ima dobre sanse da mu se sudi u jugoslovenskim sudovima zbog ilegalnih aktivnosti tokom svoje vladavine, rekao je predsednik SRJ Vojislav Kostunica zapadnim diplomatama, prenosi u petak "Vasington post" vest iz diplomatskih izvora. U tekstu pod naslovom "Srpski lider nagovestava sudjenje Milosevicu", list prenosi da je jedan diplomata, koji je zatrazio anonimnost, rekao da je Kostunica na njegovo pitanje o spekulacijama lokalne stampe o mogucnosti sudjenja "ostavio jasan utisak" da su te vesti namerno pustene da procure. "Vasington post" podseca da SAD traze da se Milosevicu sudi pred Haskim tribunalom zbog zlocina protiv covecnosti na Kosovu pre i tokom proslogodisnjeg NATO bombardovanja, kao i da je Kostunica vise puta izjavio da Milosevica nece izruciti Tribunalu, pa ocenjuje da je njegova sugestija o sudjenju u Jugoslaviji zbog drugih optuzbi verovatno pokusaj da se nadje srednje resenje. Kostunica nije rekao o kojim bi se tacno optuzbama radilo, ali diplomatski izvor "Vasington posta" kaze da je on pitao o korupciji i kradji izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: