DACIC: RAZGOVORI SA DOS-OM SU U TOKU

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2000.

23:10

Default images
Sef beogradskih socijalista Ivica Dacic kazao je u cetvrtak da su razgovori Socijalisticke partije Srbije sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije o formiranju prelazne vlade Srbije u toku, prenosi Beta. Posle sastanka funkcionera SPS-a, u prostorijama JUBMES banke, Dacic je novinarima rekao da na tom sastanku "nije bilo razgovora o pregovorima sa DOS-om", ali da su pregovori sa tom koalicijom "u toku". Dacic je kazao da je danasnji sastanak bio susret predstavnika okruznih odbora SPS sa novim generalnim sekretarom stranke Zoranom Andjelkovicem i da je na njemu razgovarano o aktuelnoj politickoj situaciji u zemlji. Na pitanje da li ce Slobodan Milosevic ostati predsednik SPS, Dacic je kazao da o tome danas nije razgovarano, ali da ce na predstojecem kongresu sigurno biti reci i o zahtevima za kadrovske promene u partiji. Za potpredsednika partije izabran je predsednik Srbije Milan Milutinovic, umesto Mirka Marjanovica, sadasnjeg premijera Srbije. Dacic je, takodje, rekao da se SPS zalaze za "brzo konstituisanje Savezne skupstine i Vlade", ali da "nasilje na ulicama ne moze da ide zajedno sa pregovorima". "SPS je za miran rasplet situacije, ali ne u atmosferi puca", kazao je sef beogradskih socijalista. Dacic je kazao i da "ne zna kada ce biti odrzani republicki izbori", kao i da dogovor sa DOS-om oko odrzavanja izbora 17. decembra "nije konacan". On je kazao da je danasnji sastanak SPS-a bio organizovan u cilju jacanja i konsolidacije partije. "Otpoceli smo sa pripremama za kongres SPS-a u novembru. Trudicemo se da partija izadje jos jaca iz svega sto joj se u poslednje vreme desavalo", kazao je Dacic. On je dodao da je SPS "za postovanje narodne volje" i kazao da ce "SPS iz svega sto se dogodilo sigurno izvuci pouku". "Mir i stabilnost moraju da se vrate u zemlju. Treba prekinuti sa desavanjima na ulici i sa preuzimanjem institucija bez pravnih osnova", kazao je Dacic. On je dodao da "sve sto je preuzeto u skladu sa propisima, nije sporno", ali da su pojedine insitucije "kao Televizija, Sluzba za platni promet i slicno" preuzete "nelegalno". Visoki funkcioner SPS-a Aleksandar Rastovic rekao je danas da ce njegova stranka nastaviti razgovore DOS-om o formiranju prelazne vlade Srbije. Rastovic je novinarima, izlazeci sa sastanka rukovodstva SPS -a, rekao da ce o terminu nastavka razgovora sa DOS-om biti "pravovremeno obavesteni", ali nije zeleo da precizira detalje sa tihrazgovora.

Pre Rastovica i Dacica iz zgrade je izasao Nikola Sainovic koji je, ne zeleci da se obrati novinarima, odmah usao u automobil i otisao. Obezbedjenje sastanka nije dozvolilo novinarima da pridju parkingu. Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar SPS-a Zoran Andjelkovic, Zivorad Mihailovic-"Zika Mustikla", Vlajko Stojiljkovic i drugi funkcioneri stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: