ODLOZENA SEDNICA SAVETA ODBRANE

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2000.

17:56

Default images
Sednica Vrhovnog saveta odbrane koju je predsednik Jugoslavije, Vojislav Kostunica, zakazao za sredu, odlozena je, posto se crnogorski predsednik Milo Djukanovic jos oporavlja od povreda zadobijenih u saobracajnoj nesreci. Ocekuje se da ce se predsednik Jugoslavije u sredu sastati sa Kolegijumom Generalstaba VJ.

Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic obavestio je jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunicu da se nije potpuno oporavio od saobracajne nesrece i da zbog toga nece moci da prisustvuje sednici Vrhovnog saveta odbrane, zakazanoj za sredu. Kako javlja dopisnik Radija B92, paznju crnogorske javnosti privukla je izjava Vojislava Kostunice o nezavisnosti Kosova i Crne Gore. Ova izjava naisla je na ostre reakcije u vladajucoj crnogorskoj koaliciji, a visok funkcioner Demokratske partije socijalista Dragan Djurovic izjavio je da je onaj koji je izjavio da nezavisnost Crne Gore ne dolazi u obzir "napravio gresku jer crnogorski Ustav dozvoljava gradjanima da odluce o tome kakav ce biti drzavno-pravni status te republike". "Verujem da je ta izjava proistekla iz nepoznavanja crnogorskog Ustava" rekao je Djurovic. Potpredsednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapic izjavio je da ga "raduje cinjenica da Vojislav Kostunica razmislja o sudbini zajednicke drzave". "Ali, on nije procitao crnogorski Ustav i nije shvatio elementarno ustavno pravo gradjana Crne Gore. To pravo Crne Gore je neotudjivo i ono ce se ostvariti", dodao je Krivokapic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: