Čović: BIH se može graditi u Mostaru i u Sarajevu

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2004.

15:43

Default images
Predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik organizacionog odbora Međunarodne konferencije o investiranju u BiH, Dragan Čović, izjavio je u četvrtak da su brojne delegacije dolaskom na konferenciju potvrdile da se BiH "može graditi u Mostaru i Sarajevu, a ne samo u Dejtonu ili Briselu". "BiH zbog koje smo danas ovde je na svom evropskom putu, a evropsku put podrazumeva privredno samoodrživu zemlju. Ovde smo pokazali da je moguće zaustaviti rat i da su obnova i povratak mogući. Takođe smo pokazali da je moguć uspeh međunarodne zajednice u zaustavljanju sukoba i izgradnji države nakon konflikta", kazao je Čović obraćajući se prisutnima na konferenciji u Mostaru.

On je podsetio da je skoro 100 hiljada mladih napustilo BiH od 1996. do 2001. godine, te da bi, prema sprovedenim anketama, više od 60 odsto mladih emigriralo ako bi imali mogućnost za to. Čović je rekao da je potrebno kreirati ambijent pogodan za povratak, kao i pozitivnu klimu za dotok kapitala i znanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: