Pandur: Besplatne vize za državljane SCG od 1. novembra

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2003.

19:17

Default images

Ambasador Mađarske u SCG Jožef Pandur potvrdio je u sredu da će njegova zemlja od 1. novembra uvesti državljanima SCG vize koje će biti besplatne. On je na konferenciji za novinare u Skupštini Vojvodine rekao da će iduće nedelje, prilikom posete premijera Srbije Zorana Živkovciha Budimepšti, biti potpisan i međudržavni sporazum kojim će biti regulisan vizni režim između dve zemlje. Ambasador Mađarske je precizirao da će se SCG ovim sporazumom obavezati da državljanima Mađarske neće uvoditi vize, dok će Mađarska državljanima SCG omogućiti dobijanje besplatnih viza, uz brojne povlastice.

"Besplatne mađarske vize biće mnogo jednostavnije dobiti od viza drugih zemalja. Omogućićemo i izdavanje 'multiviza', koje će važiti godinu dana i na osnovu kojih će građani moći više puta da uđu u Mađarsku", objasnio je Pandur. "Radno vreme konzulata biće od 9 do 16 sati, po potrebi i duže, a potrudićemo se da građani dobiju vize isti dan kada su ih i predali", naveo je ambasador Mađarske. Prema njegovim rečima, državljani SCG koji poseduju šengensku vizu neće morati dodatno da traže i mađarsku vizu i imaće pravo da se u Mađarskoj zadrže do tri dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: