Ministarstvo zdravlja pozvalo Sindikat lekara na sastanak

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2003.

14:49

Default images
Ministarstvo zdravlja Srbije pozvalo je predstavnike Sindikata lekara i farmaceuta na sastanak u četvrtak, 16. novembra. Ministarstvo saopštava da o visini plata u zdravstvu pregovara sa reprezentativnim sindikatima - Sindikatom zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Granskim sindikatom zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost, dok su sa ostalim sindikatima obavljane "intenzivne konsultacije". "Imajući u vidu da štrajk članova Sindikata lekara i farmaceuta ulazi u treću nedelju, a da pregovori sa reprezentativnim sindikatima idu u pravcu postizanja dogovora o povećanju i koeficijenata zaposlenih u zdravstvu", ministarstvo je pozvalo predstavnike Sindikaat lekara i farmacuta na sastanak radi iznalaženja izlaza iiz nastale siutacije.

Sindikat lekara i farmaceuta zahteva korekciju koeficijenata za obračun plata u zdravstvu, sa sadašnjih 1:2,87 na 1:4. Taj sindikat pretohdno je odbio poziv Ministarstva na razgovore, insistirajući da je i on reprezentativan i da sa ministarstvom želi da pregovara. U današnjem pozivu ministarstva sindikatu ne pominje se termin "razgovori" ili "pregovori", već samo "sastanak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: