U Marovićevom Ekonomskom savetu Karić, Ljubomir Mihalović, Vojin Đorđević...

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2003.

14:57

Default images

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović formirao je svoj Ekonomski savet u koji je imenovao nekoliko poznatih privrednika, među kojima je i predsednik Kompanije "Braća Karić" Bogoljub Karić. U saopštenju iz Marovićevog kabineta, navodi se da Ekonomski savet treba da pomogne rad predsedniku u ekonomskim i privrednim aktivnostima državne zajednice Srbije i Crne Gore. "Savet čine istaknuti i uspešni privrednici i eksperti iz različitih oblasti ekonomije i privrede koji će svojim znanjem, iskustvom i mogućnostima doprineti radu predsednika na razvijanju i harmonisanju provrednih odnosa Srbije i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Za članove Ekonomskog saveta imenovani su: predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika SCG Bogoljub Karić, predsednik "Vektre" Dragan Brković, predsednik "Komeracijalne banke" Ljubomir Mihajlović, predsdednik "Kapital banke" Đorđe Nicović, predsednik Hotelijersko-turističkog preduzeća "Budvanska rivijera" Ivo Armenko, predsednik "C-Marketa" Slobodan Radulović i direktor "Si&Si Grupe" Vojin Đorđević.

Prema saopštenju, delatnost Saveta biće usmerena na podsticanje razvoja zajedničkog tržišta, kao i na unapređenje poslovne saradnje privrednih subjekata Srbije i Crne Gore. "Ekonomski savet će pomagati predsedniku Svetozaru Maroviću u njegovom naporu za učsvršćivanje ekonomske pozicije državne zajednice SCG u međunarodnim odnosima, prilagođavanju privrede SCG u međunarodnim standardima i njihovu pripremu za ulazak u evropske integracije", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: