U Pekingu ukinuta četiri karantina

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2003.

10:34

Default images

U tri bolnice u Pekingu i u jednom stambenom kvartu ukinuti su karantini koje su kineske vlasti uvele zbog širenja akutnog respiratornog sindroma, prenosi kineska državna agencija Sinhua. Ukidanjem karantina, broj izolovanih smanjio se sa 18.000 na 10.017. U Pekingu broj novih slučajeva SARS stalno opada, a do sada je u tom gradu od te bolesti umrlo 129 osoba, a više od 2.300 je zaraženih. U celoj Kini od SARS su do sada umrle najmanje 252 osobe, a broj zaraženih premašio je 5.000.

S druge strane, Svetska zdravstvena organizacija saopštila je u utorak da nema znakova da se epidemija SARS-a u Kini smanjuje, uprkos smanjenju broja zaraženih u Pekingu.  Kineska vlada dnevno, u protekla četiri dana, prijavljuje oko 50 novih slučajeva atipične upale pluća u Pekingu, što je znatno manje nego pre dve nedelje kada je dnevno zaraženo više od 100 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: