Čović: Štajner igra duplu igru

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2003.

10:45

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović kaže da podela Kosova i Metohije ne dolazi u obzir, da nema srpskog političara koji ima pravo da podeli Kosovo i navodi da je šef UNMIK Mihael Štajner postao faktor destabilnosti. "Kosovo i Metohija će imati svoj status, jer niko ne može otkidati i uzimati teritoriju kako mu padne na pamet. Podela Kosova i Metohije ne dolazi u obzir. Želimo da s međunarodnom zajednicom radimo na izgradnji multietničkog Kosova i Metohije", rekao je Čović. Šef UNMIK Mihael Štajner "kao da ne želi dijalog, što me ne bi iznenadilo, pošto on jedno priča, a drugo radi", izjavio je Čović. "Na Kosovu i Metohiji je jedino UNMIK bezbedan. To je tako jer Štajner nije faktor stabilnosti, već je postao faktor nestabilnosti. On je svuda pokušao da igra duplu igru. U Beogradu je pokušao da igra duplu igru i deli političare. To je isto probao i na Kosovu i Metohiji među Srbima, to pokušava i sa Albancima. Njemu je jedino stalo da ima lični marketing", ocenio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: