"Poštovati ljudska prava privedenih"

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2003.

12:04

Default images

Advokatska komora Beograda apelovala je na Skupštinu Srbije da preispita odredbe o produženim rokovima preventivnog zadržavanja u pritvoru i da te odredbe stavi van snage. U saopštenju sa sednice Upravnog odbora Komore se ističe da prema svim licima koja su zadržana u pritvoru "mora biti postupano čovečno". Advokatska komora dodaje da trajanje vanrednog stanja treba "okončati za najkraće vreme pošto nadležno ministarstvo saopštava da su suštinski postignuti ciljevi zbog kojih je uvedeno vanredno stanje". "Advokatura izražava bojazan i neslaganje da se mere iz vanrednog stanja ne pretvore, kroz nova zakonska rešenja, u mere trajnog ograničenja ljudskih prava i sloboda građana", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: