Utorak, 24.03.2020.

10:28

Pooštrene mere u Britaniji: Masovnog testiranja nema, sve se menja iz dana u dan VIDEO

Vlada Velike Britanije pooštrila je mere u borbi protvi koronavirusa. Premijer Boris Džonson zapretio je građanima da moraju da poštoju sve mere.

Izvor: Prva

Pooštrene mere u Britaniji: Masovnog testiranja nema, sve se menja iz dana u dan VIDEO
Printskrin: Tv Prva

"Do sada je Vlada davala preporuke, a sada su donete restrikcije", rekla je ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović za Tv Prva.

Ona je rekla da je na snazi restrikcija kretanja. Građani mogu da izađu u bilo koje vreme, ali samo dva puta dnevno - zbog nabavke namirnica i zbog kratke šetnje.

"Ne postoji restrikcija u smislu vremena kada smete da izađete, ali možemo reći da je jedna vrsta vanrednog stanja u kojem nadležna služba ima prava da reaguje. Javni prevoz radi restriktivno da bi obezbedila prevoz onima koji rade – vojska, policija, zdravstvo. Ostalima je preporučeno da rade od kuće. Građevina će biti zabranjena", rekla je ambasadorka.

"Rafovi su uglavnom prazni. Deficitarni su sredstva za dezinfekciju, maske. Za jednu masku masku morate dati i do 3 funte" ,naglasila je Joksimovićeva.

"Sada se pominju mere koje se odnose na dodatno ograničenje letova. U ovom trenutku još uvek može da se dođe u VB, ali se mere menjaju iz dana u dan, stepen mera se povećava", dodaje ona.

Ambasadorka je rekla da masovnog testiranja u VB za sada nema i da čak i ako neko ima temperaturu, prvo ostaje kod kuće, pa tek ako je u težem stanju proverava se. Ona je rekla da nisu svi Univerziteti zatvorili kampuse, već samo pojedini.

"Svi oni koji žele da se vrate u Srbiju mogu da nam se jave. Preporuka je da svi koji ne moraju, ne kreću na put. U Britaniji nije dramatična situacija, kao na primer u Parizu, gde spavaju na aerodromima. Svi imaju smeštaj, nisu na aerodromu, ali imaju problem sa finansijama. Imamo studenta koji je stigao u London iz Amerike, imao je kartu za Bugarsku. Evropa je zatvorila granice i on sada ima problem sa isticanjem vize za VB jer ima samo privremenu vizu. Ali će se naći način da se i ta situacija. Situacija je u celom svetu teška. Ambasada je svakodnevno u kontaktu sa građanima Srbije koji su se javili i pokušavamo da rešimo te probleme", zaključila je ambasadorka.

Opširnije u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: