Subota, 23.04.2022.

14:05

Imaju plan – najkasnije do jeseni; pogađaće mete na praktično neograničenim daljinama?

Rusija planira najkasnije do jeseni da rasporedi prvu vojnu jedinicu naoružanu nuklearnim balističkim raketama "Sarmat".

Izvor: Tanjug

Imaju plan – najkasnije do jeseni; pogađaće mete na praktično neograničenim daljinama?
Ilustracija: Shutterstock/ID1974

To je danas izjavio generalni direktor ruske svemirske agencije Roskosmos, Dmitrij Rogozin.

Jedinica će biti bazirana u Uzhuru, u regionu Krasnojarsk, oko 3.000 kilometara istočno od Moskve, citirala je agencija TAS S reči Rogozina.

Rogozin je prethodno na platformi Telegram objavio video, koji pokazuje koliko brže nakon lansiranja interkontinentalna balistička raketa "Sarmat" povećava brzinu u odnosu na svog prethodnika "Vojvodu".

Na snimku se vide izlazak vozila sa projektilima, ispaljivanje raketa i prvih nekoliko sekundi nakon lansiranja stare i nove rakete.

Navodi se da, u poređenju sa "Vojvodom", "Sarmat" može da pogađa mete na praktično neograničenim daljinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: