Subota, 21.12.2019.

15:16

BiH: Osumnjičeni teroristi ID biće predati tužiocu

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine predaće Tužilaštvu dvojicu osumnjičenih terorista, pripadnika Islamske države.

Izvor: Tanjug

BiH: Osumnjičeni teroristi ID biće predati tužiocu
Ilustracija: Depositphotos/ yayimages

Oni su u četvrtak avionom stigli iz Sirije.

SIPA je saopštila da je u saradnji sa Graničnom policijom BiH, Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, MUP-om Kantona Sarajevo, Tužilaštvom BiH, Vladom Sjedinjenih Američkih Država i Ambasadom SAD u BiH, sprovela u niz aktivnosti koje su rezultirale povratkom državljana Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u sukobima u Siriji i Iraku, među kojima se nalazi sedam muškaraca, šest žena i 12 dece.

U okviru navedenih aktivnosti policijski službenici SIPA-e su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili dva lice zbog sumnje da su počinila krivično dela koja se odnose na organizovanje terorističke grupe, krivicna dela terorizma, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijamačlana", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Navedena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, posle čega će biti predata u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: