Krizni štab: Đoković je bio zaražen, ne možemo da ga kaznimo

Nakon sednice Kriznog štaba, tokom obraćanja medijima, novinar CNN-a dotakao se teme Novaka Đokovića i dokumenta koji je obljavljen.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Pročitajte još:

Vučić ima poruku za premijera Australije: "Zašto ga maltretirate" VIDEO

"Tretman prema Novaku mogao bi da naruši odnose između Australije i Srbije"

Dokument je predstavljao pozitivan PCR test.

"Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novaka Đokovića, svako objavljivanje medicinske dokumentacije bez znanja građanina je krivično delo", istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Dodao je i da su analizirali dokument koji je objavljen.

"Mi smo analizirali taj dokument i on je apsolutno validan i za nas je ta priča apsolutno jasna. Đoković ima validan dokument da je bio pozitivan", rekao je on.

Na pitanje da li je tačno da je Đokoviću javljeno dan kasnije da je pozitivan, Gojković je rekao da je "njegovo je kada je on video i otvorio mejl".

"Taj dokument je prosleđen na adresu pacijenta u toku tog dana u kasnim večernjim satima. Šta je on uradio posle toga, ja to ne mogu da komentarišem. To je pitanje za njega i za rad ostalih državnih organa", zaključio je on.

Na pitanje o kazni, Gojković je rekao da "u ovom trenutku ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen ako je napravio prekršaj" i dodao da je kazna bila moguća samo u vanrednom stanju.

Naglasio je i da mu je žao što Novak nije vakcinisan.

"Ja sam vakcinisan i svi u mom okruženju, poruka vlade je da se svi građani vakcinišu. Neko to prihvata, a neko ne. Mi živimo u slobodnom svetu. Iskreno, veoma mi je žao što se Novak nije vakcinisao, ali isto tako branim njegovu slobodnu volju iako se sa time apsolutno ne slažem."

Rekao je i da je širok pojam između slobode vakcinacije i zdravlja, kao i da u ovom trenutku niko nema odluku da se svi moraju vakcinisati.

"Kao lekar i neko ko zna kolika je blagodet vakcinacije sa time se ne slažem, ali očigledno ne uspevamo do svih da dopremo. Zatrpani smo dezinformacijama", zaključio je Gojković u obraćanju medijima.

Podsetimo, nakon današnjeg zasedanja Kriznog štaba donete su nove odluke koje se tiču cene testiranja, raspusta, ali i vremenskog perioda koji treba da prođe između 2. i 3. doze vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu