Ponedeljak, 02.10.2023.

09:52

Petković pokazao sliku ubijenog Bojana; Upozoravam, uznemirujuće je; "Neko tu laže..." VIDEO

Dorektor Kancelarije za KiM Petar Petković, na konferenciji za medije, naveo da je Srbija poslala i drugo pismo Euleksu, u vezi obdukcije ubijenih Srba.

Izvor: B92

Petković pokazao sliku ubijenog Bojana; Upozoravam, uznemirujuće je;
Youtube/Tanjug LIVE

Takođe je pokazao i fotografiju jednog od ubijenih Srba, na osnovu koje su naši stručnjaci utvrdili da je ubijen "licem u lice", dok je ležao povređen.

Petković je takođe naveo da kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlja sa svojim terorom, podsećajući da je još jedan Srbin uhapšen , dok je išao na sahranu jednom od trojice ubijenih Srba.

On je zaustavljen na Jarinju, izvučen iza automobila i odveden u Prištinu. Dan pre toga, tzv. kosovska policija je maltretirala troje Srba jer su išli u svoju šumu, nastavio je Petković.

"Teror Aljbina Kurtija se pojačava iz dana u dan, i čini mi se da je dodatno ohrabren jer nema adekvatnog odgovra međunarodne zajednice", rekao je Petković, napomenuvši da Srbija traži samo nepristrasnost.

"Još nema odgovora Euleksa zašto je bio odbijen da prisustvuje istrazi mesta ubistva trojice Srba u mestu Banjska", rekao je Petković, dodajući da je jasno da žele da se sakrije da je tzv. kosovska policija brutalno ubila trojicu Srba i da je tamo poslat tim da pobije sve Srbe.

Rekao je i da je poslato drugo pismo Euleksu s putanjem zašto su odbijeni da prisustvuju obdukciji tela, napominjući da je kljčna baš obukcija i njen nalaz, koja bi trebalo da dokaže kako su oni brutalno ubijeni.

Pokazao je fotografiju ubijenog Bojana Mijailovića, za koju je rekao da je veoma uznemirujućua, ali su kako kaže, naši stručnjaci na osnovu te fotografije utvrdili da je ulazna rana u predelu levog kapka, a izlazna na mestu s desne strane glave. To jasno govori da je ubijen dok je ležao na leđima. odnosno, "an fas", licem u lice.

Takođe, ranjen je u noge, što se vidi po nepravilnom položaju nogu, a o tome je govorio i zaštićeni svedok, rekao je Petković.

Dodao je i da Srbija i dalje insistira na tome da dobije odgovore na niz pitanja u vezi te obdukcije - poput toga kako je ona obavljena, po kakvim standardima je urađena..., a Srbija je tražila i da se obavi još jedna, u kojoj bi učestvovali i naši stručnjaci.

Euleks je rekao da je obdukcija obavljena 26. septembra, a na smtrovnici koju je dobila porodica piše da je obavljena 25. septembra, istakao je Petković i podsetio da je i ranije Srbija otkrila da je ceo taj proces obavijen velom tajne. "Neko tu laže, ili Euleks ili Priština", rekao je on.

Mnogo je laži, dodao je on, podsetivši i da je Priština prvo rekla da je kosovski policajac stradao u unakrsnoj vatri, da bi kasnije priznali da je stradao od eksplozivne naprave, a to je odmah i predsednik Srbije rekao.

"Jasno vam je da je krajnji cilj Prištine etničko čišćenje Srba. Prema podacima s kojima raspolažemo, 11 odsto Srba već je napustilo svoje domove i otišlo u centralnu Srbiju", rekao je Petković i naveo da te podatke imaju i sve ambasade.

Na delu su progon i etničko čišćenje od strane Aljbina Kurtija, zato je važno da Euleks preuzme svoju dužnost, a ne da Kosovska policija naređuje Euleksu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: