Nova vest
Borilački sportovi 2

29.5.2024.

12:55

Fjuri će dobiti priliku za revanš – opet u Saudijskoj Arabiji

Svetski bokserski prvak u teškoj kategoriji, Ukrajinac Oleksandr Usik i Britanac Tajson Fjuri sastaće se ponovo 21. decembra u Rijadu, saopštili su organizatori.

Izvor: RTS

Profimedia

Revanš je bio planiran za oktobar, ali je pomeren za decembar.

"Svet će ponovo gledati još jednu istorijsku borbu. Naša posvećenost ljubiteljima boksa se nastavlja. Nadamo se da ćete uživati", napisao je na društvenim mrežama Turki Alalšik, predsednik Opšte uprave za zabavu Saudijske Arabije.

Usik je 18. maja u Rijadu posle 12 rundi odlukom sudija (115:112, 113:114, 114:113) pobedio Fjurija i postao neprikosnoveni svetski šampion u teškoj kategoriji.

On je svojim WBA, WBO i IBF šampionskim pojasevima dodao i Fjurijev pojas iz WBC kategorije.

Alašik nije imenovao mesto ili destinaciju za revanš, ali je naveo da će se to odigrati "tokom sezone u Rijadu".


Takmičenje bi Britancu Fjuriju pružilo priliku da se osveti nakon što je probao poraz po prvi put u svojoj 16-godišnjoj profesionalnoj karijeri protiv Usika.

Ukrajinac Usik, prvi neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji od Lenoksa Luisa 1999. godine, dodao je Fjurijev VBC pojas svojoj VBA, VBO i IBF kolekciji.

Malo je verovatno da će sva četiri pojasa biti na liniji u revanšu, a IBF planira da oduzme pojas Usiku, jer se on neće suočiti sa svojim obaveznim izazivačem.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu