"Propust u organizaciji utakmice"

Vojni analitičar Zoran Dragišić izjavio da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija u Beogradu, posledica velikog propusta u organizaciji utakmice.

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

11:08

Default images

Dragišić je u izjavi agenciji Beta ocenio da je pojava letelice na daljinsko upravljanje, nad stadionom u Humskoj, za koju je bila zakačena zastava takozvane Velike Albanije, ozbiljan propust.

"Neshvatljivo je kako su takva letelica i uredjaj kojim se upravlja letelicom uneti. Mora se ustavoviti odakle je ona stigla, da li je neko izvan stadiona njome upravljao, koliki je njen domet", naveo je Dragišić.

On je kazao da je takve letelice video i na Zvezdinom stadionu, na manjim utakmicama.

"Ali, juče je na utakmici bio predsednik Republike (Tomislav Nikolić). Neko je u tu letelicu mogao da stavi eksploziv, da izvrši atentat na predsednika, da ubije ljude koji su bili u svečanoj loži..", istakao je Dragišić i izrazio nadu da policija ustanovila činjenice u vezi sa unošenjem letelice na stadion.

Incident je, kako je ocenio, bio "sračunata provokacija usmerena na to da se prekine utakmica i izazove skandal".

"Nadam se i da će UEFA debelo kazniti Fudbalski savez Albanije zbog ove političke i nacionalističke provokacije kakva je izričito zabranjena pravilima UEFA. Ovo je bila politička provokacija na sportskoj priredbi", kazao je Dragišić.

On je dodao i da očekuje da će Fudbalski savez Srbije biti oštro kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice.

"Ovaj incident je dobra škola za one koji će obezbedjivati sutrašnju paradu (povodom godišnjice oslobodjenja Beograda). Očekujem da će Vojna Parada biti bolje obezbedjena nego jučerašnja utakmica", kazao je Dragišić.

Utakmica Srbija-Albanija prekinuta je sinoć prekinuta u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavila mala letelica = "kvadrokopter" na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji s crnim dvoglavim orlom, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Chemalija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste iz 19. veka.

Utakmica u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, prekinuta je pošto su se nakon tog incidenta igrači obe ekipe sukobili na terenu, a gledaoci počeli da updaju na teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: