Stara Moravica: Fašistički koncert

Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada kaže da se za 2. jun u Staroj Moravici priprema koncert neonacističkog benda "Nacionalni front" iz Mađarske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2012.

12:11

Default images

"Nacionalni front" je grupa koja postoji više od 20 godina, pesme su im otvoreno nacističke, a članovi su dugogodišnji aktivisti neonacističkih i šovinističkih grupa, navela je Antifašistička akcija na svom sajtu (www.afans.org).

Dodaje se da su pojedini članovi benda 1999. godine bili osuđeni na šest, osam i 12 meseci zatvora zbog raspirivanja verske, rasne i nacionalne mržnje, nakon čega im je bilo zabranjeno da sviraju, a svi CD-ovi su im bili zaplenjeni.

"Jedni su od najglasnijih zagovornika antiromskih pogroma. Na njihovim koncertima vijore se nacističke zastave i slave se Hitler i nacizam. Svake godine u Mohaču održavaju tradicionalni rasistički koncert 'Beli Božić'", saopštila je Antifašistička akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: