Sali Beriša stao uz Tačija

Premijer Albanije Sali Beriša preneo je podršku i razumevanje kosovskom premijeru Hašimu Tačiju za akcije na severu Kosova, jer ih smatra legitimnim.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2011.

20:20

Default images

Beriša i Tači razgovarali su danas, saopštila je kosovska vlada, ali se ne navodi gde su se njih dvojica sastali.

U saopštenju kosovske vlade se navodi da je Tači preneo Beriši da u odlukama vlasti u Prištini prema severu “neće biti povratka nazad, da neće biti posledica, već samo koraka napred u punom poštovanju suvereniteta i integriteta Kosova u tom delu”.

Tači je dodao da je odluka da se uspostavi zakonitost i ustavnost na severu Kosova, doneta nakon punih 12 godina kako bi se, kako je rekao, zaustavio i blokirao šverc.

Beriša i Tači smatraju, da svi pokušaji da se ponovo otvori pitanje promene granica znače i promenu granica u regionu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: