Rat – dan 71: Žestoke borbe se nastavljaju; Ruski T-72BZ uništava ukrajinske položaje; "Putin se izvinio"

Rat u Ukrajini ušao je u sedamdeset prvi dan.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2022.

07:17

Rat – dan 71: Žestoke borbe se nastavljaju; Ruski T-72BZ uništava ukrajinske položaje;
Foto: Profimedia

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da su ruske snage pokrenule sveobuhvatni napad na čeličanu "Azovstal", kod Marijupolja.

Kako je rekao komandant puka Azov Denis Prokopenko, ukrajinske snage u fabrici već drugi dan vode "teške, krvave borbe", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Ponosan sam na svoje vojnike koji ulažu nadljudske napore da obuzdaju pritisak neprijatelja. Situacija je izuzetno teška", rekao je Prokopenko u kratkoj video-poruci objavljenoj na Telegramu.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut mogli ste da pratite u Live Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: