"Sad je jasno kako je Vašington umešan u sukob" VIDEO

Marija Zaharova rekla je da podaci o prisustvu SAD u biolaboratorijama u Ukrajini menjaju sliku o umešanosti Vašingtona u sukob.

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2022.

11:45

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije rekla je da je ruska operacija u Ukrajini počela hitno.

Ukrajinski ministar zdravlja je poslao relevantne instrukcije biološkim lagoratorijama širom zemlje na dan kad je počela operacija, što je bio signal da počne akcija ruskih snaga.

Dodaje da su laboratorije bile pod nadzorom Sjedinjenih Američkih Država i da su radile na biološkom oružju.

"Ovo u potpunosti menja sliku o umešanosti SAD u sudbinu Ukrajine, to nije samo instrument uticaja, nije samo stvar odvraćanja, to je instrument direktne pretnje našoj zemlji", rekla je Zaharova.

Da aktivnosti biolaboratorija u Ukrajini nisu zaustavljene, njihov razvoj bi bio van kontrole, rekla je on.

Na dan 7. marta, ruske snage su oktrile 30 bioloških laboratorija u Ukraijini, koje su, kako se za sada još pretpostavlja, radile na proizvodnji biološkog oružja.

Ruski ministar odbrane je objavio da su SAD uložile više od 200 miliona dolara u rad laboratorija i da su učestvovale u biološkom programu vojske SAD.

Američka sekretarka Viktorija Nuland potvrdila je juče da je Ukrajina bila "domaćin" bioloških istraživanja pod pokroviteljstvom SAD i da ne bi trebalo da dođu u "ruke ruskih snaga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: