Iz Prištine ne odustaju: Na redu je Australija?

Kosovska predsednica Vjosa Osmani primila je danas otpravnika poslova Ambasade Australije u Hrvatskoj, nadležnog za Kosovo, Adreu Bigija.

Izvor: B92

Petak, 17.12.2021.

17:45

Iz Prištine ne odustaju: Na redu je Australija?
EPA-EFE/FILIP SINGER

Zatražila je nastavak podrške Australije u jačanju međunarodnog subjektiviteta, ali i u procesu članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, prenosi Kosovo pres.

Kako je saopšteno, Vjosa Osmani je ocenila da su odnosi Kosova i Australije odlični i u tom kontekstu je istakla podršku Australije Kosovu na putu ka slobodi i nezavisnosti, izgradnji države i jačanju međunarodnog subjektiviteta.

Kosovska predsednica je navela da će politička saradnja sa Australijom biti proširena i u oblastima ekonomije, odbrane, obrazovanja, kulture i drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Vjosa Osmani je rekla da je Australija takođe doprinela za vreme rata na Kosovu tako što je dala sklonište kosovskim izbeglicama.

Na sastanku je bilo reči o značaju zelene agende, za koju je Vjosa Osmani istakla da je jedan od njenih ciljeva, uz jačanje uloge žena u kosovskom društvu, kao i uz podršku deci sa smetnjama u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: