Odmah reagovala EU

Jedan visoki zvaničnik EU poručio je da vlada Grčke mora da zaustavi ilegalnu deportaciju izbeglica koje im dolaze u zemlju.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2021.

11:33

Odmah reagovala EU
jorisvo/depositphotos/Ilustracija

Poverenica za unutrašnje poslove EU Ilva Johanson ukazala je da su izveštaji o odbacivanju izbeglica na moru i na kopnu i o kršenju osnovnih evropskih vrednosti - "vrlo osnovani", prenosi BBC, koji je objavio i video-snimke na kojima se vidi kako posada grčke pomorske patrole odbija da pomogne, pa čak i otvara vatru pored izbegličkog čamca.

Iako organizacije za zaštitu ljudskih prava tvrde da su hiljade izbeglica koje traže azil u Evropi prebačene iz Grčke u Tursku pre nego što im se i ukazala prilika da podnesu zahtev za azil, Grčka uporno negira ove navode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: