Konačno

Broj obolelih od kovid-19 u Indiji je danas pao u odnosu na nedelju, zabeleženo je 366.161 novi slučaj koronavirusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

07:19

Konačno
Tanjug/AP Photo/Rajesh Kumar Singh

Preminulo je još 3.754 pacijenata, prenosi Rojters.

Indija je prethodna četiri dana imala više od 400.000 dnevno obolelih. Ukupan broj obolelih je 22,66 miliona, a umrlo je 246.116 ljudi.

Zbog katastrofalne epidemiološke situacije Indija mora da regrutuje stotine bivših pripadnika vojno-medicinskog osoblja da pomognu preplavljenom zdravstvenom sistemu.

Očekuje se da će oko 400 medicinskih službenika iz indijske vojske služiti po ugovoru najviše 11 meseci, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dodajući da su i drugi vojni lekari takodje kontaktirani radi onlajn konsultacija, prenosi Rojters.

Mnoge indijske države uvele su stroge blokade tokom proteklih mesec dana, dok su druge najavile ograničenje javnog kretanja i zatvorile bioskope, restorane, pabove i tržne centre.

Raste i pritisak na premijera Narendru Modija da uvede blokadu širom zemlje kao što je to bilo tokom prvog talasa prošle godine.

Indijsko lekarsko udruženje (IMA) pozvalo je na "potpuno, dobro isplanirano, unapred najavljeno" zaključavanje umesto na sporadične noćne policijske časove i ograničenja koja su države uvodile na po nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: