Skupština nakratko prekinuta zbog incidenta: Boško Obradović duvao u pištaljku, odvučen iz sale VIDEO

Narodni poslanik iz Dveri Boško Obradović duvao je u pištaljku u skupštinskoj sali, na čijem dnevnom redu je razmatranje predloga o ukidanju vanrednog stanja

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 06.05.2020.

10:32

Skupština nakratko prekinuta zbog incidenta: Boško Obradović duvao u pištaljku, odvučen iz sale VIDEO
Printskrin: Youtube/Parlament.rs

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović napravio je danas incident Skupštini Srbije, kada je na početku sednice ušao u salu za zasedanja i počeo da duva u pištaljku, pored govornice.

Predsednica Skupštine Maja Gojković izrekla je dve opomene Obradoviću, posle čega mu je oduzela reč i isključila ga sa sednice.

Gojkovićeva je potom odredila pauzu od 15 minuta, kako bi obezbeđenje izvelo Obradovića.

On nije hteo da napusti salu, nastavio je da zviždi i da viče “dole vlada” i “dole Vučić”, a sve vreme je stajao pored šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Poslanici u sali uglavnom stoje i čekaju rasplet, a u jednom trenutku obezbeđenje je prišlo Obradoviću i pozvalo da ga napusti salu, na šta je lider Dveri “zamolio da mu niko ne prilazi na manje od dva metra”.

Kako prenose mediji, Obradović je odvučen iz sale nakon guranja sa obezbeđenjem.

U 10.40 sati nastavljena je sednica, obraćanjem premijerke Ane Brnabić.

Brnabić: Zastava nije štap

Printskrin: Youtube/Parlament.rs
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je lider Dveri Boško Obradović danas pokazao nepoštovanje prema važnom nacionalnom simbolu, srpskoj zastavi, koja mora da se poštuje, i dodala da je to nešto što on "tek treba da nauči".

Brnabić je u parlamentu, komentarišući to što se Obradović uhvatio za zastavu dok ga je obezbeđenje udaljavalo iz sale, nakon što je isključen sa sednice, rekla da je "poštovanje srpske zastave je nešto što Obradović tek treba da nauči".

Dodala je da se u najmanje dva slucaja videlo Obradovićevo nepoštovanje zastave, jednog od najvažnijih simbola, navodeći da se to, osim danas, desilo i onda kada je pokušao da upadne u skupštinu, lupajući zastavom na vrata.

"Jedan deo građana mu je dao mandat da ovde sedi i brani njihove stavove. Umesto toga uzeo je zastavu i krenuo na vrata skupštine, kao da je zastava običan štap", rekla je Brnabić.

Danas se, kaže, uhvatio za zastavu da spreči ono što je predsednica Skupštine naložila, kako bi se nastavio rad u interesu građana.

"Mi smo ovde zbog građana, a ne zbog nas. Ako neko želi da odloži sednicu, u svojoj bahatosti, to se ne sme dozvoliti. Pokazao je nikakvo poštovanje prema nacionalnom simbolu", rekla je premijerka.

Ona je dodala da je njen apel Obradoviću da nauči da se zastava kao nacionalni simbol poštuje, jer su za to naši preci ginuli.

"Zastava se poštuje i ne uzima u ruke kao štap", rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: