Hapšenje zbog širenja lažnih vesti o koronavirusu na Fejsbuku i pretnji

Policija je uhapsila danas N. S. (57) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2020.

20:54

Hapšenje zbog širenja lažnih vesti o koronavirusu na Fejsbuku i pretnji
Ilustracija: Deposit photos/kelpfish

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su N. S. (57) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela, saopštio je danas MUP.

"Postoje osnovi sumnje da je N. S. na društvenoj mreži ''Fejsbuk'' objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv koronavirusa, zatim pretnje kojima je ometao javnog tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja", navodi MUP.

Sumnja se da je on izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: