Putin, Erdogan i Rohani ponovo o Siriji

Predsednici Rusije, Turske i Irana, Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan i Hasan Rohani, sastaće se u ponedeljak u Ankari.

Izvor: B92

Petak, 13.09.2019.

15:06

Putin, Erdogan i Rohani ponovo o Siriji
Ilustracija: Depositphotos/ Pixeldreams

Na sastanku će razmatrati situaciju u sirijskom regionu Idlib, saopštio je danas turski lider na nacionalnoj televiziji NTV.

"Idlib će biti u centru pažnje na trilateralnom samitu u Ankari. Razmenićemo mišljenja o različitim tačkama gledišta za rešavanje situacije i o borbi protiv terorizma", rekao je Erdogan, prenosi Tas.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da će ruski predsednik učestvovati na sastanku mirovnog procesa iz Astane i traženju rešenja za sirijsko pitanje.

Garanti pocesa iz Astane, Rusija, Turska i Iran održali su prvi sastanak u Sočiju 2017. godine, nakon čega su šefovi tih država saopštili da dogovoreno formiranje četiri zone deeskalacije neće ugroziti teritorijalni integritet i suverenitet Sirije i pozvali sirijsku vlast i opoziciju da učestvuju u razgovoima.

Nakon toga održana su još tri samita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: