Iznenađenje na samitu G7, stigao iranski diplomata

Avion iranske vlade Erbas A321 sleteo je u francuski grad Bijaric gde je u toku samit G-7.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 25.08.2019.

16:13

Iznenađenje na samitu G7, stigao iranski diplomata
Ilustracija: Getty Images/ Stringer

Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif stigao je u Bijaric, gde se održava samit Grupe 7, saopštio je portparol iranskog ministarstva.

Kako navodi AP, Zarif se neće sastajati sa američkim zvaničnicima ii Donaldom Trampom dok je na samitu.

Agencija navodi da je Zarifov dolazak iznenadan, jer se u proteklim danima znalo samo da će posetiti Aziju, kako bi obezbedio podršku za Iran po pitanju Nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Portparol je potvrdio Zarifov dolazak nakon što su mediji počeli da spekulišu o njegovom prisustvu po sletanju aviona "Erbas A321", koji je registrovan na iransku vladu.

Potez Irana dolazi nakon što ostale zemje koje su potpisale nuklearni sporazum sa Iranom, uključujući Francusku, žele da održe taj sporazum iz kog je Donald Tramp isključio SAD. SAD su u nuklearni sporazum ušle u eri njegovog prethodnika, Baraka Obame.

Upitan da potvrdi da li Zarif dolazi u Bijaric i da li će se sastati sa njim, Tramp je odgovorio: "Nemam komentar", prenosi USA Today.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: