Morina tvrdi da ne zna zašto mu je oduzet britanski pasoš

Bivši pripadnik takozvane OVK Tomor Morina izjavio je da ne zna zašto su makedonske vlasti zadržale njegov britanski pasoš.

Izvor: B92

Nedelja, 18.08.2019.

16:50

Morina tvrdi da ne zna zašto mu je oduzet  britanski pasoš
Ilustracija: GettyImages/Kael Alford

"Zadržali su mi putnu ispravu, tamo je ostao britanski pasoš. Sada čekam. Nemam ništa sa Makedonijom, to ću rešiti preko britanske ambasade u Prištini ili preko advokata u Skoplju", rekao je Morina u razgovoru za kosovski portal KosovaPreš.

On je pre tri nedelje uhapšen na graničnom prelazu Blace po interpolovoj poternici. Srbija ga tereti za ratne zločine protiv civilia na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine.

Vrhovni sud u Severnoj Makedoniji odbio je zahtev za ekstradiciju Morine Srbiji uz obrazloženje da je on državljan Kosova, države koju Severna Makedonija priznaje i državljanin Velike Britanije, te da su dela za koji ga tereti Srbija počinjeni na teritoriji KiM.

Morina je bio deo takozvane OVK u zoni Dukadžinija i učestovao je u mnogim bitkama, ali poslednja za njega bila je kako navodi portal KosovaPreš, bitka na Košarama, nakon ćega se preselio u Veliku Britaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: