UNS o Šešelju: Neprihvatljive pretnje i vređanje novinarke Danasa

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje i uvrede koje je Vojislav Šešelj uputio novinarki lista Danas Snežani Čongradin.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 16.07.2019.

15:32

UNS o Šešelju: Neprihvatljive pretnje i vređanje novinarke Danasa
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Kako se navodi na sajtu UNS-a, to udruženje protestuje zbog pretnji, uvreda i jezika mržnje narodnog poslanika i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koje je na početku današnjeg zasedanja Skupštine uputio novinarki lista Danas Snežani Čongradin i traži da se javno izvini.

Šešelj je govoreći o komentaru Čongradin, u kojem stoji "novinarka sam u državi koja je pre 24 godine počinila genocid", rekao da bi svakog novinara koji ovo napiše poslao na 20 godina robije i uputio joj salvu uvreda, prenosi UNS.

UNS ističe da je ovakvo komentarisanje i vređanje novinara neprihvatljivo posebno u najvišem zakonodavnom telu i smatra da je zaslužilo reagovanje predsedavajućeg parlamentom.

UNS podseća da novinari i narodni poslanici imaju pravo na greške i neslaganja sa tuđim mišljenjem, ali da su pretnje i vređanje nedopustivi.

Istovremeno, redakcija lista Danas je saopštila da je "zgrožena primitivnim napadom" poslanika Vojislava Šešelja na novinarku tog lista Snežanu Čongradin i pozvala nadležne organe da reaguju.

Šešelj je novinarku Čongradin vređao i rekao da bi "takve" poslao na "20 godina robije".

"Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primedbe da u Srbiji nema slobode štampa. A ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina robije pa neka grade od njega mučenika i opozicionog lidera", rekao je Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: